понедельник, 29 декабря 2014 г.

Iedzīvotāji no zādzībām mājokļos primāri vēlas pasargāt datortehniku

Lielākā daļa iedzīvotāju (61%), vaicāti par to, ko no savā mājoklī esošajām lietām visvairāk vēlētos pasargāt no zādzību riska, min datortehniku. Tā liecina Swedbank P&C Insurance veiktā aptauja1. Starp vērtīgākajām lietām respondenti norādījuši arī audio/video tehniku (39%) un rotaslietas (25%). Taču zīmīgi, ka ceturdaļa iedzīvotāju (25%) vispār nav domājuši par zādzību risku un to, ko būtu svarīgi pasargāt.

Sievietes biežāk nekā vīrieši no zādzību riska vēlas pasargāt rotaslietas (28% sieviešu pret 22% vīriešu) un sadzīves tehniku (26% sieviešu pret 20% vīriešu), kamēr vīrieši – darba instrumentus (15% vīriešu pret 12% sieviešu).
“Pārsteidzoši, ka liela daļa iedzīvotāju ikdienā nemaz neaizdomājas un līdz ar to arī nerīkojas, lai pasargātu savu iedzīvi no garnadžiem. Tam bieži vien pievēršam uzmanību tikai tad, ja tiek apzagts pašu vai kaimiņu mājoklis. Taču, lai neparedzētas likstas īpašumā neietekmētu ierasto dzīves kvalitāti un labklājību, par nekustamā īpašuma un tā iedzīvi ir jārūpējas savlaicīgi. Ērtākais un pieejamākais risinājums sirdsmiera gūšanai ir mājokļa apdrošināšana. Tā ir iespēja pasargāt īpašumu no ļaunprātīgas citu cilvēku rīcības sekām gan uz ģimenes budžetu, gan arī neērtībām, ko sagādā jaunu lietu iegāde, jo apdrošinātājs iegādāsies zaudētās vai nozagtās mantas vietā pilnīgi jaunas,” saka Pēters Kabūns, Swedbank P&C Insurance Latvijas filiāles vadītājs.

Laukos dzīvojošos vairāk satrauc saimniecībā svarīgu iekārtu iespējamā zādzība

Būtiskas atšķirības vērojamas pilsētnieku un laukos dzīvojošo iedzīvotāju vērtīgāko lietu uzskaitījumā, ko vēlētos pasargāt no zagļu rokām. Pilsētnieki biežāk nekā laukos dzīvojošie vēlas pasargāt datortehniku (66% pilsētnieku pret 60% laukos dzīvojoši) un rotaslietas (27% pret 20%). Turpretī laukos dzīvojošajiem vērtīgākas lietas mājokļu sadzīvē šķiet sadzīves tehnika – to no zādzībām vēlētos pasargāt gandrīz trešdaļa (28%) lauku iemītnieku pretstatā 19% pilsētnieku. Tāpat ārpus pilsētām dzīvojošajiem vērtīgāki šķiet darba instrumenti (20% laukos dzīvojošo pret 7% pilsētnieku), kā arī dārza tehnika (22% laukos dzīvojošo pret 4% pilsētnieku).

1 Swedbank Iedzīvotāju aptauja veikta 2013.gada novembra beigās, aptaujājot 811 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме