четверг, 15 октября 2015 г.

Par dārgu zīmolu drēbju zādzību Latvijā tiek aizturētas sabiedrībā zināmas personas

Par dārgu zīmolu drēbju zādzību Latvijā dažkārt tiek aizturētas arī sabiedrībā labi zināmas prominentas personas, vēsta LNT raidījums «900 sekundes», atsaucoties uz policijas rīcībā esošo informāciju.

Visbiežāk no veikaliem Latvijā zog kosmētiku, alkoholu, kafiju un saldumus. Piemēram, veikalu tīklam «Maxima» zaudējumi zādzību dēļ gada laikā sasniedz vairākus tūkstošus eiro..

Zādzības veikalos parasti pastrādā vīrieši, bet aptuveni piektā daļa ir sievietes. Vecums, kurā cilvēki piekopj šo netikumu, arī ir ļoti dažāds – gadās gan jaunieši, gan deviņdesmitgadīgi sirmgalvji.

Parasti zādzības tiek veiktas Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Zagļi visbiežāk izvēlas veikalus, kur pulcējas liels daudzums pircēju. Vienas zādzības summa svārstās no nepilna eiro līdz pat vairākiem simtiem. Preces veikalos bieži tiek zagtas ar mērķi tās realizēt tālāk.

«Rimi Latvia» pārstāve Inga Bite atzīst, ka ļoti bieži tiek paņemtas viena veida preces, piemēram, kosmētika vai ķermeņa kopšanas līdzekļi. Iecienītas esot arī skūšanās kasetes. Šādas preces tiek realizētas tālāk.

Lai novērsu šīs zādzības, veikalos tiek uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras, kurās detalizēti iespējams redzēt, kā zaglis izskatās. Veikalu zādzību statistika atsevišķi netiek izdalīta, taču tās pieskaitāmas pie sīkajām zādzībām.

Pirmajos šā gada deviņos mēnešos ir uzsākti gandrīz septiņi tūkstoši kriminālprocesu, un tas ir par 130 lietām mazāk nekā par tādu pašu laika periodu pērn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме