четверг, 8 октября 2015 г.

Imantā aiztur zagļus, kuri bēgot nolaidās pa interneta kabeli no 5. stāva

Pagājušās nedēļas vidū Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Imantu, kur kādai sievietei radušās aizdomas, ka apzagts kaimiņu dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka sieviete bija izdzirdējusi aizdomīgas skaņas no blakus dzīvokļa. Kad sieviete izgājusi kāpņu telpā, viņa pamanījusi, ka ir uzlauztas kaimiņu dzīvokļa durvis. Nojaušot, ka zagļi vēl ir dzīvoklī, sieviete aizslēgusi piektā stāva norobežojošās durvis un izsaukusi policiju, informē Valsts policija.

Pēc kāda laika zagļi pamanījuši, ka stāva norobežojošās durvis ir aizslēgtas, tādēļ izvēlējušies citu bēgšanas ceļu – izkāpuši pa logu, no piektā stāva lejā nolaidušies pa interneta kabeli un aizbēguši no nozieguma vietas.

Policisti izmeklēšanas laikā noskaidroja iespējamās vainīgās personas un pirmdien, 28.septembrī aizturēja rūdītus zagļus – 1982. un 1975. gadā dzimušus vīriešus. Viens no aizturētajiem iepriekš par zādzībām ir sodīts 13 reizes, bet otrs – deviņas reizes.

Par zādzību, iekļūstot dzīvoklī, ir uzsākts kriminālprocess. Aizturētajiem par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa aizturētajiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Kasjauns.lv / Foto: shutterstock 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме