понедельник, 22 июня 2015 г.

Kā Jāņos pasargāt māju no zagļiem?

Jāņu laiku, kad iedzīvotāji ilgāku laiku pavada ārpus mājas, ar nepacietību gaida zagļi. Tieši šājā laikā viņi kļūst ļoti aktīvi. Ielaušanās mēģinājumu skaits palielinās pat par 15%.

Māja, kuras saimnieki svētkos devušies ilgākā atpūtā ārpus pilsētas, ir gards kumoss zagļiem. Svešas mantas cienītāji laikus piemeklē sev vēlamos objektus, lai tos „apmeklētu” saimnieku prombūtnes laikā. Tāpēc dodoties svinēt Jāņus un Līgo svētkus ārpus mājas, nepieciešams pārliecināties, ka mājoklis netiks uzlauzts, aplaupīts vai izdemolēts, kā arī veikt dažus pavisam vienkāršus drošības pasākumus.

Dodoties prom no mājām:

1.    Pārliecinieties, ka ārdurvis, balkonu un terašu durvis, kā arī logi ir aizvērti un aizslēgti. Valsts policijas statistika liecina, ka, iestājoties siltam laikam, vairums zādzību tiek veiktas, zagļiem iekļūstot mājoklī pa neaizvērtu logu vai balkona durvīm.    

2.    Pārbaudiet, ka visas elektroierīces, gāzes un ūdens padeves iekārtas ir izslēgtas.

3.    Lai radītu klātbūtnes efektu, atstājiet iedegtu gaismu kādā no mājokļa telpām, kurā ir logs.  

4.    Parūpējieties, lai pagalmā redzamās un viegli pieejamās vietās nepaliktu vērtīgas lietas (piemēram, divriteņi, pļaujmašīnas, sūkņi). Tāpat vēlams atstāt ieslēgtu arī āra apgaismojumu. 

5.    Informējiet par savu prombūtni kaimiņus un savu apsardzes firmu. Piemēram, mājas, kas brīvdienās stāv tukšas, apsardzes firmas iekļauj patrulējamo objektu sarakstā. 

6.    Mājokļa īpašnieka ilgstošas prombūtnes laikā ir svarīgi parūpēties par ugunsdrošību. Sausā un siltā laikā ugunsgrēks var izcelties ne vien no kaimiņu ugunskura liesmām, bet arī no kūlas dedzināšanas. Ja jūsu mājoklis ir aprīkots ar ugunsdrošības signalizāciju, apsardzes firmas darbinieki saņems signālu un dažu minūšu laikā ieradīsies objektā, lai izvērtētu situāciju un nepieciešamības gadījumā izsauktu ugunsdzēsējus. Tāpat apsardzes uzņēmumam iespējams uz laiku nodot mājas atslēgu komplektu, lai, saņemot klienta norādījumus, veiktu pārbaudi pašā mājoklī. 

7.    Ja jūsu prombūtnes laikā mājoklī uzturēsies sveši cilvēki, piemēram, aukle, apkopēja, noteikti piešķiriet viņiem atsevišķu signalizācijas kodu, lai precīzi zinātu, kas un kad apmeklēja jūsu mājokli. 

8.    Nekad neglabājiet mājokļa atslēgas zem paklājiņa pie ieejas durvīm vai kādā citā tikpat „drošā” vietā. Labāk būs tās nodot uz laiku kaimiņiem, radiem vai jūsu apsardzes kompānijai. 

9.    Ja dodieties ceļojumā kopā ar cilvēku, kurš līgumā ar apsardzes firmu norādīts kā otra kontaktpersona, sarunājiet uz šo laiku draugu, radinieku vai kaimiņu, ar kuru apsardzes uzņēmums varētu sazināties trauksmes gadījumā jūsu prombūtnes laikā.    

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме