четверг, 1 октября 2015 г.

Tumšajā laikā aktivizējas zagļi

Rudenī, kad diennakts tumšais laiks kļūst garāks, zagļi darbojas aktīvāk. Pieredze rāda, ka oktobra mēnesī trauksmes signālu un izsaukumu skaits uz apsargājamajiem objektiem pieaudzis par 20%. Savukārt ielaušanās mēģinājumi lauku īpašumos, vasarnīcās un dārza mājiņās ir pat dubultojušies.

Īpaši jāuzmanās privātmāju īpašniekiem, sevišķi tad, ja īpašums atrodas klusākā vietā. Diezgan bieži zagļi nekautrējas ielauzties svešā īpašumā arī dienas laikā, kamēr saimnieki vēl ir darbā, bet diena jau sākusi krēslot.

Diemžēl jāņem arī vērā, ka mūsu sabiedrība ir diezgan neatsaucīga un neieinteresēta par to, kas notiek blakus mājā, tādēļ šajā laikā zagļi salīdzinoši brīvi jūtas arī vietās, kur cilvēku plūsma ir gana liela.

Īpaša riska grupa šajā laikā ir vasaras mājas, lauku mājas un dārza mājas, jo tieši rudeņos un ziemas laikā ielaušanās gadījumi šajos īpašumos parasti dubultojas.    

„Jāteic, ka visbiežāk cilvēki par apsardzes signalizācijas ierīkošanu iedomājas tikai tad, kad jau notikusi ielaušanās.

Ikgadēja tendence, laikapstākļiem kļūstot vēsākiem, ir ielaušanās ar mērķi pārnakšņot. Tas vairāk attiecas uz vasarnīcām un lauku īpašumiem. Jāņem vērā, ka arī šādos gadījumos zaudējumi var būt gana lieli – gan par izsistiem stikliem, gan aizsalušiem radiatoriem un ūdensvadiem.

Protams, drošākais veids ir pieslēgt apsardzes signalizāciju, tomēr ir virkne darbību, ko var veikt arī paši mājokļa saimnieki, lai palielinātu drošību savā īpašumā:

♦ vēlreiz pārrunājiet ar bērniem visus drošības pasākumus mājā;
♦ pārliecinieties, ka durvis un logi ir kārtīgi aizvērti un aizslēgti;
♦ ierīkojiet pie sava īpašuma automātisko apgaismojumu ar kustības sensoru;
♦ savlaicīgi apgrieziet un nozāģējiet visus koku zarus, kas atrodas pārāk tuvu jūsu mājas logiem;
♦ nekad neatstājiet uz palodzes vērtīgus priekšmetus un labāk aizveriet logu aizkarus vai žalūzijas. Tādā veidā netiks radīta nevajadzīga interese par priekšmetiem, kas atrodas jūsu mājoklī;
♦ atstājot vasarnīcu, lauku māju vai dārza māju, visu vērtīgo tehniku un citus vērtīgus priekšmetus labāk vediet sev līdzi vai arī rūpīgi noslēpiet. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме