вторник, 7 апреля 2015 г.

APSARDZES DARBĪBAS SEKTORS TIEK BŪTISKI UZLABOTS

Lai apsardzes darbinieku un komersantu sniegtie pakalpojumi kļūtu kvalitatīvāki, veiktas vairākas izmaiņas ne vien Apsardzes darbības likumā un tam pakārtotajos noteikumos, bet arī apsardzes darbinieku sertifikācijas procesā. Tāpat Valsts policija palielinājusi darbinieku skaitu, kas turpmāk sekos līdzi un kontrolēs Apsardzes darbības likumā veikto grozījumu izpildi, kā arī licencēs un kontrolēs apsardzes darbiniekus.

Sākot ar šo gadu Apsardzes darbības likumā un tam pakārtotajos noteikumos veikti vairāki grozījumi, kuri paredz apsardzes komersantiem nodrošināt noteiktas prasības, tādējādi uzlabojot komersantu sniegto pakalpojumu kvalitāti. Izmaiņas skārušas arī apsardzes darbinieku sertifikācijas procesu – kopš gada sākuma kvalifikācijas pārbaudījums tiek kārtots elektroniski, kur atbilžu pareizumu izskata datorprogramma.

Šo jauninājumu papildina arī Valsts policijas mājas lapā publicētie testa jautājumi, kurus var izmantot mācību nolūkā. Sadaļā “Informācija apsardzes darbiniekiem” atrodamajā dokumentā apkopoti vairāk kā 300 testa jautājumi ar izceltām pareizajām atbildēm. Tos var lejupielādēt un izmantot, kā mācību materiālus, lai varētu labāk sagatavoties pārbaudījumam.

Līdz ar jaunajiem grozījumiem Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbaspēks papildināts ar 6 inspektoriem, kas sekos līdzi jauno normu ievērošanai, kontrolēs apsardzes komersantus, kā arī sertificēs un kontrolēs apsardzes darbiniekus.

Šogad par veiktajiem pārkāpumiem inspektori pie administratīvās atbildības saukuši jau 13 komersantus, bet astoņiem licences anulētas.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме