понедельник, 19 января 2015 г.

LIELĀKĀS Bankas laupīšanas pasaulē!!

Kamēr mūsējie domē un citos augstos amatos mūs apzog, citi jau to ir izdarījuši, tikai 100x lielākos apmēros. Domāju visi ir redzējuši filmas, kur notiek kaut kāda bankas laupīšana un spēj iedomāties, kā tas notiek. Tad tagad izlasot rakstu varēsiet iztēloties kas un kā!
1. Security Pacific National Bank, US

Šī banka atradās Štatos, un tās galvenā mītne bija Los Andželošā. Vēlāk šo banku pārņēma Amerikāņu banka. Šīs bankas filiāle tika aplaupīta 9.maijā 1980.gadā. To paveica piecu bruņotu vīru grupa. Visiem viņiem bija automāti, granātas, citas sprāgstviealas un dažādas citas uzpariktes, lai varētu visu ideāli izdarīt. Viņiem izdevās šo banku aplaupīt, taču viņiem uz pēdām bija daudz policisti, notika apšaudes. Pat izdevās uzspridzināt vienu no policijas helikopteriem. Lai gan viņiem tas gandrīz izdevās, tomēr, apšaudē mira 2 zagļi un pārējos notvēra un ieslodzīja uz mūžu cietumā!

2. Banco Central, Brazil

Nākošā lielā bankas laupīšana norisinājās 2005. gada 6. augustā. Šajā bankas laupīšanā tika nozagti 71,6 miljoni ASV dolāri. Tāpat kā pirmajā bankā, ko aprakstīju, arī šeit bija vairāki cilvēki, kuri iesaistījās. Viņiem izdevās nozagt tik daudz, lai piepildītu 5 konteinerus, kuru svars bija 3,5 tonnas. Kā viņiem tas izdevās? Viņi izraka tuneli zem zemes tieši tā, lai tiktu bankā, un viņiem tas arī sanāca! Tika atslēgts trauksmes signāls, tāpat arī citi dažādi sensori, kuri atradās šajā bankā. Par šo laupīšanu uzzināja tikai pirmdienā, kad visiem darbiniekiem atsākās parastā ikdiena.

3. The Knightsbridge Security Deposit, Knightsbridge

Šī bankas laupīšana tika veikta 1987. gada 12. jūlijā - Anglijā. Galvenais šajā visā bija Valerio Viccei, kurš tiek uzskatīts un ir profesionāls zaglis. Viņa dzimtā zeme ir Itālija un tajā viņš ir veicis vairāk par 50 bruņotām laupīšanām! Vēlāk devās uz Londonu. Londonā viņam izdevās izveidot savu komandu, lai zogot varētu pavilt savu trako dzīvesstilu. Viņa tēvs bija advokāts, bet tas neko daudz nelīdzēja, jo noziegums paliek noziegums. Lai vai kā, viņam izdevās aizmukt ar 98 miljoniem ASV dolāru.

4. Robbery in Dar es Salaam, Baghdad

Laupīšana notika 2007.gadā. Šajā laupīšanā tika apzagts mazs bankas sektors. Šī laupīšana arī tiek uzskatīta par "vienu no visnejaušākajām laupīšanām mazo banku "konkurencē"". Banka atrodas Bagdādē. Laupīšana notika pēc tam, kad Irākā uz riņķi gāja Huseina lieta. Zagļiem izdevās izsprukt ar 300 miljoniem ASV dolāriem.


5. Harry Winston Heist, Paris 

Šī bankas laupīšana tika veikta 2008. gadā. Laupīšanu paveica 4 cilvēku grupa. Viņiem izdevās tikt iekšā visekskluzīvākajā Parīzes dārglietu veikalā un no tā aiznest dimantus, kuru vērtība sasniedza 108 miljonus ASV dolārus. Viņu komandā bija arī viena dāma, bet tas neapturēja viņus visus izmantot un pielietot dažādus ieročus un granātas. Paši laupītāji sevi sauc par "Rozā Pantērām". Policijai joprojām nav izdevies notvert nevienu no šīs grupas. Ir izsludināta atlidzība, ja kāds spēs dot vērtīgu informāciju par šo grupējumu. Atlīdzība ir iespaidīga - 1 miljons ASV dolāru. Tā kā sarosās un domāju, ka kāds no spokiem ir tas laupītājs... you can never know...

6. Millennium Dome, London

Kā nākamā lielā laupīšana ir tieši šī. Norisinājās 2000. gada Novembrī. Laupīšana notika Londonā, kad zagļu grupējumam izdevās aplaupīt šo ēku un nozagt 200 miljonu mārciņu vērtus dimantus. Tieši tad, tur norisinājās izstāde un šie domanti bija kā eksponāti. Laupītāji bija tik varonīgi, ka šajā ēkā vienkārši "ierakās" caur sienu. Pēc laupīšanas tiem bija plāns aizmukt pa upi, bet diemžēl bezbailīgā Londonas policija viņus apturēja un visi grupējuma locekļi nonāca cietumā.

7. Sumitomo Bank, London

Šī laupīšana norisinājās 2007. gada Septembrī - Londonā. Tieši šī laupīšana tiek uzskatīta par vislielāko, kāda līdz šim vispār ir bijusi. Līdzīgi kā Bagdādē, arī šeit tika nozagti 300 miljoni ASV dolāri. To visu paveica it kā divi cilvēki, kas nāca no Beļģijas, bet arestēts tika arī atbildīgais par drošību bankā par palīdzēšanu! Laupītājiem kaut kā sākumā nepaveicās un neiznāca aizsūtīt naudu no viena konta uz otru, bet pēctam vienkārši ar USB palīdzību ielika kaut kādu "atslēgas lauzēju" un paveica visu līdz galam.

8. Northern Bank, Ireland

2004. gada 20. decembrī norisinājās laupīšana Īrijā. Zagļu komandai izdevās nolaupīt 26,5 miljonus mārciņu un tāpat ari citas valūtas, kā, piemēram, ASV dolārus un eiro. Pēc laupīšanas policija teica, ka to ir paveikusi "Provisional Irish Republican Army (IRA)", taču šī lieta joprojām nav atklāta un neviens no noziedziniekiem nav arestēts. Visi joprojām ir uz brīvām kājām!

9. Central Bank of Iraq, Iraq

Šī tiek uzskatīta par otru vislielāko bankas laupīšanu pasaulē. Tā norisinājās Irākā - 2003. gada martā. Šajā bankas laupīšanā tika paņemts 1 miljards ASV dolāru. Saka, ka šajā bankā caur vairākiem kontiem Sadamam Huseinam šeit bija apmēram ap 1 miljardu dolāru. To neviens nezināja, jo konti bija uz citu vārdiem utt. Pēctam Amerikāņu armijai izdevās atgūt ap 650 miljoniem dolāru, kas tika trasti Huseina mītnē. Patiesībā beigās izrādījās, ka tas bija pats Huseins, kurš zaga Irākas naudu! Diktators nodeva savu valsti!

10. Baker Street Robbery, London

Par visu laiku lielāko bankas laupīšanu tiek uzskatīta tieši šī. Tā norisinājās 1971. gada 11. septembrī - Londonā! Tā notika Lloyds bankā. Laupītāji bija ļoti gudri, jo viss tika ideāli izplānots. Tie nopirka netālu no bankas veikaliņu, lai pēctam izraktu tuneli zem zemi tieši uz banku! Tuneļa garums bija apmēram 50 pēdas! Laupītājiem izdevās iegūt daudz ko - zelta izstrādājumus, dimantus, naudu. Visu ko vien varēja gribēt! Šī noteikti ir visšokējošakā no banku laupīšanām, jo daudzi fakti vēl jo projām tiek slēpti vai netiek atklāti tautai.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме