четверг, 18 декабря 2014 г.

ARĪ ZAGĻI IR RADOŠI - POLICIJAS PĒRLES

Policija regulāri meklē un atrod cilvēkiem piederošās lietas. Piemēram, pavisam nesen savā Facebook profilā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde aicināja pieteikties cilvēku, kurš atpazīst attēlā redzamo naudu. Tiesa, ne vienmēr nozagtās lietas ir tik vienkārši klasificējamas. Piedāvājam iepazīties ar visu laiku iespaidīgākajiem, drosmīgākajiem un jocīgākajiem zagļu veikumiem.

Gregs da Silva pazaudēja savu pasaules rekordu nesošo cepuri. Tā ir īpaša, jo izgatavota no 1000 olām. Mēs neprotam paskaidrot, kas un kāpēc, taču nāksies vienkārši samierināties ar faktu, ka dienvidāfrikānis Vācijā piedzīvoja sirdstrieku, un pēc pamošanās no komas konstatējis, ka viņa olu cepure ir nolaupīta.

Policija Jamaikā tvarstīja noziedznieku grupu, ko turēja aizdomās par pludmales nozagšanu. Zagļi mistiskā kārtā no jūras bija aizveduši simtiem tonnas ar smiltīm, ko vēl mistiskākā kārtā izdevās veiksmīgi noslēpt.

Zaudējumus, kas mērāmi miljonos, Čehijas dzelzceļa budžetā izveidoja visnotaļ atjautīgi zagļi, kuri izdomāja nozagt 10 tonnas smagu metāla tiltu. To paveica ‘vilcienu banda’, kas ar viltotiem dokumentiem uzrādīja, ka gājēju tiltam, kas veda pāri sliedēm, bija jāpazūd.

Vīrs vārdā Kīts Bredfords izlēma piesavināties publiskās tualetes prezervatīvu automātu. Viņš to gluži vienkārši paņēma un nesa prom. Ņemot vērā, ka viņa darbībām bija neskaitāmi liecinieki, kuru starpā bija arī policija, izsekojot līdz pat mājām, zaglim tika konfiscēti 48 prezervatīvi un 127 monētas.

1999. gadā Losandželosā policija atklāja mistēriju ar 300 pazudušiem kanalizācijas aku vākiem. Tā nebija ne sekta, ne citplanētieši, ne kāds jukušais. Tie bija divi zagļi ar nepārspējamu pacietību un reti sliktām biznesa dotībām. 136 kilogramus smagās lūkas viņi pārdeva par 6 dolāriem gabalā. Lai nopelnītu to pašu naudu, viņiem būtu bijis jāsavāc 30 reizes mazāks apjoms alumīnija skārdeņu.

Teju 200 kilogramus smags bronzas zilonis 2012. gadā pazuda no kādas Teksasas mājas, kur skulptūra bija pieķēdēta. Darnelu ģimene noraida domu, ka zilonis būtu varējis aizmukt pats. Iespējams, šis nešķistu tik aizdomīgi, ja vien salīdzinoši nesen arī Latvijā nebūtu noticis līdzīgs incidents ar pazudušu ziloņa skulptūru. Iespējams, mēs kaut ko par tām nezinām…

Kanādietei Denīzei Tompsonei no mājas nozaga mauriņu. Kādu vakaru atgriežoties no ciemošanās, viņa gluži vienkārši attapās, ka glītais un koptais piemājas zālās bija pazudis. Kaimiņi esot redzējuši cilvēkus, kuri veikuši dārza darbus, taču nevienam nekas nav šķitis aizdomīgs, jo galu galā, kāpēc lai kāds zagtu zāli?


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме