вторник, 15 декабря 2015 г.

Ļaundari nozog teju 200 Ziemassvētku eglīšu


Tomes pusē tumsas aizsegā paveikta savdabīga, taču sezonai ļoti atbilstoša zādzība – no egļu audzētavas nezināmā virzienā pazuduši teju 200 kociņu. Tie nākotnē, visticamāk, greznos tādu cilvēku viesistabas, kuri pat nenojautīs, ka sirds siltuma, ģimeniskuma un dāvināšanas svētkos rotājuši zagtu egli.

Armands audzēt Ziemassvētku eglītes izlēmis pirms aptuveni desmit vai pat vairāk gadiem. Kādreiz draugs no Amerikas uzdāvinājis pirmos stādus un ieteicis pamēģināt šādu biznesu. Pēc tam jau Armands egļu stādus pircis pats, nākamgad grasījies šosejas malā sešus gadus audzētās eglītes cirst un pārdot. Taču kāds cits izlēmis, ka kociņi jau ir gana lieli, un, ja tā var teikt, daļu ražas novācis pirms Armanda.

Armands pieļauj, ka 140–160 centimetrus augstie kociņi no lauka nozagti sestdien ap četriem no rīta. Zagļi strādājuši ātri un diezgan brutāli. Dažus kociņus arī pametuši tur pat lauka malā.
Tagad Armands ķēries pie nopietniem lauka sargāšanas paņēmieniem. Ziemassvētki vēl priekšā, un tas varētu nozīmēt, ka zagļi nesnauž un var nākt ciemos vēlreiz. Pie lauka vienmēr dežurēšot sargs, lauks būšot apgaismots, un Armands pats, liekot lietā visas savas mednieka iemaņas, ir gatavs sēdēt savā netālajā mājā un vaktēt zagļus. Ja kāds parādīsies – lai bīstās! Vīrietis vēlreiz atkārto, ka ir mednieks un noteikti pratīšot nelieti noķert.

Nav jau arī nekāds brīnums, ka koku sargāšanā Armands ar ģimeni gatavs ieguldīt tādas pūles – egļu audzēšana prasa gan laiku, gan darbu un zagļu nodarītie zaudējumi ir lieli.

Ar eglīšu zagļa meklēšanu šobrīd nodarbojas policisti, un ikviens, kurš Tomē agrā rītā redzējis kaut ko aizdomīgu, var palīdzēt. Likumsargi lūdz ziņot arī par personām, kurām nav jaunaudžu, bet, kuras nodarbojas ar eglīšu tirdzniecību. Lūgums zvanīt uz tālruņa numuru 65002400 visu diennakti. Informācijas sniedzējiem anonimitāte garantēta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме