вторник, 9 июня 2015 г.

Facebook domubiedru grupās krāpniece apkrāpj jaunās māmiņas

Sociālajā tīklā «Facebook» ir dažādas slēgtas grupas, kurās savācas dažādi domubiedri. Vienā no šādām grupām jaunās māmiņas vēlējušās nopirkt brīvā laika kostīmus pastaigām ar saviem mazuļiem, taču tikušas apkrāptas, vēsta raidījums «Degpunktā».
Kāda jauna meitene uzņēmusies iniciatīvu un piedāvājusi pasūtīt noskatītos kostīmus, tādēļ pārējās māmiņas pārskaitījušas viņai naudu. Taču viss sanācis ne tuvu tā, kā plānots.

«Meitenes pārskaitīja naudu, uzrakstīja, ko vēlas pirkt. Pasūtījumu viņa noformēja 9.maijā, teica, ka preces būs maija beigās. Pienāca maija beigas, meitenes sāka viņai rakstīt, bet viņa izdzēsās no «Facebook»,» saka viena no cietušajām.

Cita cietusī stāsta, ka iegājusi vēstuļu sadaļā un redzējusi, ka vairāk nevar uzrakstīt. «Domāju, ka viņa mani ir nobloķējusi vai izdzēsusi. Iegāju grupā, lai noskaidrotu, vai tur ir vēl tādi cietušie kā es, un izrādās, ka tur ir kaudze ar komentāriem. Izrādījās, ka cietušas ir ļoti daudzas meitenes,» stāsta cietusī.

Protams, ka cietušās sākušas meklēt informāciju par uzņēmīgo Anastasiju un viņas iespējamo atrašanās vietu. Noskaidrots, ka Anastasija jau iepriekš krāpusies - viņa vākusi mantas labdarībai un tās pārdevusi, savukārt iegūto naudu notriekusi.

Pircēju dusmas augušas augumā, un aizkaitinājumu mazliet apslāpējis Anastasijas vīrs, kurš sācis atdot cietušajām izkrāpto naudu.

«Atradās kopīgas paziņas, kuri pateica, kur šo meiteni meklēt. Atradām viņu un viņas vīru. Vīrs tagad visām apkrāptajām meitenēm atdod naudu,» saka viena no cietušajām.

Tā kā izkrāptā naudas summa ir liela, Anastasijas vīrs nevar visām cietušajām to atdot uzreiz. Cietušās vēlas nodot informāciju par krāpnieci publiski.

«Gribam pabrīdināt citus, kā arī likt viņai pašai saprast, ka tā nedrīkst darīt. Mēs nezinām, kā viņu sodīt. Viņai pašai ir mazs bērns, tāpēc negribas iet uz policiju. Viņa krāpjas jau otro reizi, un nezinām, ko darīt. Vai būs jēga rakstīt iesniegumu policijā? Viņa ir maznodrošinātā. Negribam, lai viņai būtu lielas problēmas,» saka cietusī.

Tagad visi cer, ka meitenes vīrs parādus atdos, un tā tas arī atrisināsies. Labi, ka cietušās naudu pārskaitījušas, tādējādi ir iespējams pierādīt veiktos darījumus. Pārējiem iesaka būt uzmanīgiem, un uzmanīgi iepirkties internetā, un neuzticēties kuram katram.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Новости сайта INFOPORTAL.LV

Новости сайта INFOPORTAL.LV
Новое на форуме